{ "title": "Varis Bitkisel Tedavi", "image": "https://www.varis.gen.tr/images/varis-bitkisel-tedavi.gif", "date": "19.01.2024 23:26:54", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Varis bitkisel tedavi, Varis yapısı bozulmuş toplardamar hastalığı olarak tanımlanmaktadır. Birçok çeşidi bulunan varis aslında farklı bitkilerden elde edilen karışımlar ya da ilaç tedavisiyle geçen bir hastalık değildir. Kullanılan ilaçlar ve hazırlanan bitkisel karışımlar oluşan varisin ilerlemesini engeller. Varis nedeniyle oluşan ağrılara, kramplara, şişliklere ve uyuşmalara fayda sağlayarak şikâyetleri hafifletir.

Varis Bitkisel Tedavisi Nasıl Yapılır?

Doğal bitkilerden elde edilen karışımlar rahatsızlığın ilerlemesini engelleyerek geçici de olsa fayda sağlar. Varise karşı kullanılacak birçok şifalı bitki bulunmaktadır. Bu şifalı bitkiler şu şekilde sıralanabilir.

Lahana Yapağı: Bacaklarda oluşan varislere yetecek kadar lahana yaprağı 1 su bardağı su ile kaynatılır. Kaynama işlemi bittikten sonra süzülür. Yapraklar teni yakmayacak kıvama geldiğinde varisli bölgeye sarılarak bekletilir.

Asma ve Fındık Yaprağı: Asma ya da fındık yaprağı 1 litre suyun içinde kaynatılır. Kaynayan yapraklar süzgeçten geçirilerek çay şeklinde günde 3 fincan içilir.

Sirke: Şişen problemli damarları dışarıdan tedavi edebilmek için elma sirkesi kullanılabilir. Temiz bir havlu elma sirkesine batırılarak sıkılır. Islanmış olan havlu varisli bölgeye sarılarak 30-45 dakika kadar bekletilir. Elma sirkesinin faydalarından yararlanmak için uygulamanın düzenli olarak birkaç hafta tekrarlanması gerekir.

Kivi: Kivi varis tedavisinde etkili meyvelerden biridir. Varise karşı kivi günde 3 defa düzenli olarak tüketilmelidir.

Üzerlik Tohumu: 1 u bardağı kaynatılarak ılımış suyun içine 1 yemek kaşığı bal ve 1 kahve kaşığı üzerlik tohumu eklenir. Bal eriyene kadar karıştırılır. Hazırlanan karışım günde 1 su bardağı olacak şekilde içilir. Kür 15 gün düzenli uygulanmalıdır.

Havuç Tohumu: Yarım litre suya 1 avuç kadar havuç tohumu eklenerek ocağa alınır. Karışım kaynama noktasına gelip lapalaşana kadar ısıtılır. Elde edilen karışım ılıdıktan sonra varisli bölgeye tabaka şeklinde sürülür ve üzeri temiz bir bez ile sarılır. İşlem sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa yapılır.

Cam bir şişenin boğaz kısmına kadar papatya doldurulur. Üzerine dolana kadar saf zeytinyağı eklenir. Karışım 15 gün boyunca güneş gören bir ortamda bekletilir. 15 gün sonra varisli bölgeye karışım ile günde 2 defa masaj yapılır.

Civan Perçemi: Eşit ölçülerde civan perçemi, başparmak otu 1 su bardağı suyun içine katılarak 20 dakika süreyle kaynatılır. Karışım çok az miktarda nöbet şekeri ile tatlandırılabilir. Daha sonra yudum yudum içilmelidir.

Çobançantası: Çobançantası bitkisi ince ince doğranarak uygun bir kabın içine alınır. Üzerine sirke ilave edilerek 10 gün kadar güneşte bekletilir. 10 gün sonra karşım ile varisli bölge ovulur.

Rezene: 1 su bardağı kaynamış suyun içine yaklaşık 4 gram kadar rezene eklenerek 10 dakika demlenir. Rezene çayı günde 3 fincan olacak şekilde içilir.
" } ] }