{ "title": "Yüzde Varis", "image": "https://www.varis.gen.tr/images/yuzde-varis-968.jpg", "date": "19.01.2024 03:58:24", "author": "gamze aksay", "article": [ { "article": "Yüzde Varis, yüzdeki kılcal damar çatlaması (Yüzde varis) deriye yakın kısımlardaki damar çatlamaların gözle görülür bir hal almasıdır. Özellikle de burun, yanak ve çene bölgesinde gözlemlenir. Yüzde varis toplumda %15 oranında karşılaşılan bir rahatsızlıktır. Bu oranın %2 'sini çocuklar oluşturmaktadır.

Yüzde varis kimlerde görülür

Açık tenli, hassas cilt yapısına sahip, aşırı östrojen, alkol ve kortizon kullanımında, güneş ışınlarının oluşturduğu hasarlarla, metabolik ve romatizmal hastalıkları olan ve genetik yapılarında bu rahatsızlığın olduğu kişilerde görülen bir hastalıktır.

Yüzde varis tedavi yöntemleri nelerdir?

Eski tedavi yöntemlerinden (Yan etkileri: iz kalması ve tamamen geçmemesi gibi) uzaklaşılan bu günlerde lazer ve ışık tedavisiyle hastalığın getirdiği şikâyetlerden kurtulmak mümkün olmaktadır. Bu tedavi yöntemi şikâyetin oranına göre seanslar halinde uygulanır. Lazer veya ışık tedavisinden sonra hafif ödem, kızarıklık gibi geçici şikâyetler söz konusu olabilir. Güneş koruyucu kremler, şapka kullanma ve gölgede kalma şartları oluşturulduğunda başarılı sonuçlar alınabilir.

Alternatif tıp yöntemleriyle de yüzdeki varislerden kurtulmak mümkün olmaktadır (Doktorunuzun bilgisi dahilinde). Öncelikle biraz zencefil özünü E vitaminiyle karıştırarak cildimize uygulayabiliriz. Sarımsağı ezdikten sonra her gün çiğ olarak tüketerek içindeki iltihap çözücü özelliğinden yararlanabiliriz. Ayrıca sarı kantaron yağını varisli bölgelere uyguladığımızda çok iyi neticeler alabiliriz.
" } ] }